Vegan Hotspotpagina Gent

Welkom op de Hotspotpagina voor vegan bedrijven in Gent.

Ben je benieuwd naar welke hippe vegan adresjes wij zoal gaan in Gent? Wij plaatsen hier al onze lievelingslocaties op één pagina.

Catberry’s sweetspot

Bij Catberry vind je sinds kort niet alleen maar feesttaarten en trouwtaarten meer. Je kan er vanaf nu ook terecht voor een heerlijke kop koffie en klein gebak.

Sinds november 22 is er een tweede vestiging bij in het hartje van Gent. Op enkele minuten van Gent Zuid sta je in de nieuwe koffiebar. Je kan er heel wat gebak meenemen om heerlijk te genieten thuis, maar je kan ook gezellig binnen zitten.

Wist je al dat je bij TAKE AWAY 10% korting krijgt?

Al ons gebak is dagvers en wisselt van aanbod.
In het weekend vind je er heel wat kleine taarten voor 4-6pers en thema cupcakes. Zo maak je jouw weekend nog nét dat tikkeltje vrolijker.

PS heb je iets heerlijks geproefd in de bar en wil je dit ook bestellen? Dit kan via het bestelknopje bovenaan bij het vast assortiment. 

Heb jij er ook al zo een zin in?
Kom snel langs en laat je heerlijk verwennen!

                                          Lange violettestraat 1 – 9000 Gent                                           Woensdag tot zondag van 9u tot 17u

 

 

Soul Kitchen

 

Sense Tickling . Soul Connecting . Inspiring Food . Made by Nature

Op een dag hadden wij een visioen. 
Een visioen van een helder, kleurrijk plaatsje waar we gezonde maaltijden zouden serveren: biologisch, plantaardig en vers van het veld.  
Een plaatsje dat duurzaam is, voor onze aarde en alles wat erop leeft. 
Een plaatsje waar mensen samenkomen om een hemelse maaltijd te delen, bomvol voedzame ingrediënten. 
Een plaatsje dat onze ziel verwarmt. Een plaatsje dat de wereld helpt groeien. 

Zin in een heerlijke maaltijd bij Soul-kitchen? Reserveren kan via volgende website: WWW.SOUL-KITCHEN.BE
Meer info :

Lange Violettestraat 42 – 9000 Gent

Woensdag tot Zaterdag | info@soul-kitchen.be | +32 469 16 28 20

 

 

Knol & Kool

Knol&kool is de koolste vegan bistro en superet in centrum Gent. In onze bistro serveren we vegan comfort food: Van american pancakes en kaaskroketten tot een club sandwich en steak tartaar. Met onze bistrokeuken bewijzen we dat vegan meer is dan een bord sla met wat noten. Bijna elk lunch- en brunch gerecht op de kaart wordt volledig in eigen keuken bereid. Voor de dranken, het zoete gebak en de ontbijtkoeken kan je als klant  blindelings vertrouwen op de lokale partners waar knol&kool mee samenwerkt. Beestig vegan, dat is waar we voor staan! 
In onze superet vind je meer dan 300 producten om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Zoals verse en biologische groenten en fruit, kaas, melk, en noten, zaden, peulvruchten in bulk, vleesvervangers, kruiden enz.
Wie niet veel tijd heeft om zelf in de potten te roeren, vindt in onze deli verse kant-en-klare gerechten. Dit idee is er gekomen op vraag van onze klanten die voor drukke dagen graag al een portie vegan comfort food in de koelkast hebben liggen. Denk aan homemade Gentsche ‘stuverij’, saucissen, préparé, tempeh en seitan. Gelukkig hoef je zelf niet vegan te zijn om bij knol&kool te komen genieten!

Eens een bezoek brengen aan Knol&Kool?

Heilige Geeststraat 30 – 9000 Gent

Maandag tot Vrijdag van 11:00 – 18:30 | Zaterdag van 9:00 – 17:00 |

 Zondag van 9:00 – 16:00

 www.knolkool.com

 

 

 Madam Bakster

 

Madam Bakster is een artisanale bakkerij waar we focussen op patisserie zonder room, boter, geraffineerde suiker, tarwe en artificiële smaak- of bewaarmiddelen. Al onze desserts zijn helemaal plantaardig, vaak ook allergenenvrij en we beperken de natuurlijke suikers tot een absoluut minimum. Zo hopen we een dessert op tafel te zetten waar iedereen zorgeloos van kan genieten. 

De afgelopen jaren heeft het leven ons niet gespaard. Daarom doopten we onszelf om tot bewuste bakkerij. We proberen een gezonde balans te zoeken tussen vooruit kijken en tijd nemen om stil te staan en te vertragen. We steken alle zorg in onze producten, vinden het belangrijk dat iedereen zich in onze bakkerij goed voelt én willen met onze onderneming ook een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Daarom werken we enkel op bestelling. We zijn een kleine onderneming en werken graag op maat. Stuur ons dus gerust een mailtje bij vragen. Verder organiseren we ook vaak acties waarbij we ons inzetten voor een betere planeet, via onze social media blijf je op de hoogte!

Je kan Madam Bakster een bezoekje brengen

van woensdag tot zondag. 
 van 10u tot 18u

Brabantdam 142 –  9000 Gent 

 www.madambakster.be 

 

 Le Botaniste 


 

Ga zeker eens langs bij Le Botaniste!

Hoornstraat 13 – 9000 Gent

van maandag tot zondag van 11u30 tot 21u30

www.lebotaniste.eu  

Full Circle


Breng zeker een bezoekje aan Full Circle

Zuidstationstraat 5 – 9000 Gent

Full Circle is open van maandag tot vrijdag 8u – 19u, zaterdag van 9u – 19u,             zondag van 10u -19u

www.fullcircleghent.com

 

Plant a pizza 

    Zin in een heerlijke plantaardige pizza?       

Geldmunt 49 – 9000 Gent 

Woensdag donderdag: 17:30-21:30u

Vrijdag zaterdag: 17:30-22:00u

Zondag: 17:30-21:30u

Maandag: 17:30-21:00u

www.plantapizza.com  

 

Epiphany’s Kitchen

 

Epiphany’s Kitchen, een feest voor alle zintuigen

Bij Epiphany staat veganistisch gelijk aan een vernieuwende en vooral bijzonder smakelijke keuken. Je zou haast vergeten dat ze ook volledig plant-based is. Het feeërieke interieur heeft daar zeker ook iets mee te maken. Epiphany zet in op een totaalervaring, door een charmante, bijna magische sfeer te creëren, met eigenzinnige elementen.

                           Zin in een heerlijk gerecht bij Epiphany’s kitchen?                            Dat kan van maandag tot donderdag van 9u – 14u en van 17u30 tot 23u

Burgstraat 10 – 9000 Gent

www.epiphanyskitchen.com

 

 

 

Tasty world


 Tasty world bezoeken? Dat kan!

Maandag tot zaterdag van 11u30 tot 21u

Hoogpoort 1 – 9000 Gent 

www.tastyworld.be 

 

 

 

Mie Vie

NEEM DE PROEF OP DE SOM

Mie Vie stelt een gevarieerde kaart voor van broodjes, wraps, panini en slaatjes op basis van dagverse en seizoensgebonden plantaardige producten. Na een hartige lunch kan je bovendien als dessert of extraatje bij de koffie gaan voor huisgemaakt gebak, zoals 100% plantaardige brownies of muffins.

Kook je zelf graag? Informeer dan naar de workshops die maandelijks in de zaak georganiseerd worden. Het zijn telkens weer leuke en leerrijke bijeenkomsten.

Breng zeker een bezoekje aan Mie Vie.

Van dinsdag tot zaterdag van 11u30 tot 16u. 

www.mievie.be 

 

 

 

Lokaal

WELKOM in LOKAAL!

We maken met de verse groenten die we gaan oogsten op het veld ‘GRONDIG’ en andere producten in omstreken fijne gerechtjes om samen te delen aan tafel, smiddags verzorgen we een simpele lunch, een dagsuggestie en de Famous BlikiBurger!

Onze avond menu bestaat telkens uit een 5 tal gerechten die je dan kan delen met elkaar

Ga zeker eens langs bij Lokaal!

www.lokaalgent.be