Milieu en duurzaamheid bij Catberry

Welkom op de pagina rond milieuvriendelijkheid en duurzaamheid bij Catberry.

Omdat wij milieubewust en duurzaamheid bij Catberry erg belangrijk vinden, willen wij hier graag ons steentje bijdragen. Maar op welke manier gaan wij hiermee aan de slag? Op deze pagina zullen wij al onze inspanningen, initiatieven en tips om samen een groenere toekomst op te bouwen delen met delen met jou.

Verminderen van onze ecologische voetafdruk:

Wij streven ernaar om onze impact op het milieu te minimaliseren door energie-efficiëntie en afvalvermindering. Zo laten wij onze machines niet langer draaien dan nodig en proberen wij zoveel mogelijk overschotten van producten te verwerken. Zo hebben wij heel wat kikkererwten over na het gebruik van het sap in onze producten, deze kikkererwten gebruiken wij dan bij het maken van koekjes voor bij de koffie, en binnenkort zullen wij deze serveren als lunch in de koffiebar door hiervan hummus te maken.

Duurzame inkoop:

Wij zorgen ervoor dat alle materialen die wij gebruiken van duurzame kwaliteit zijn, dat deze biologisch afbreekbaar zijn en dat onze grondstoffen van biologische afkomst zijn. Ook is er heel wat materiaal gemaakt van suikerriet, denk maar aan onze verpakkingsdozen, koffiebekers, meeneemvorkjes, servetten,..

Verder hebben wij in onze winkel een Robinetto watersysteem, dit zorgt ervoor dat wij via een tapkraan kwaliteitsvol en duurzaam plat en bruiswater kunnen serveren. Hierbij moeten wij ook geen flessen aankopen.

Afvalbeheer:

Zoals eerder vermeld proberen wij onze afvalstroom zoveel mogelijk te beperken, wanneer wij toch afval hebben recycleren wij deze zoals het hoort. Wanneer wij grondstoffen kunnen hergebruiken proberen wij deze dan ook te verwerken. Zo hebben wij soms heel wat koffiegruis over, deze willen wij graag verwerken maar wij hebben geen idee waar wij deze kwijt kunnen. Kan jij ons helpen?

Energie- efficiëntie:

Wij hebben geïnvesteerd in energiezuinige apparatuur en verlichting in al onze locaties om energieverbruik te verminderen.

Lokaal betrokken: 

Wij proberen samen te werken met verschillende lokale handelszaken voor al onze grondstoffen en producten.